Skip to main content

Trykprøvning til nybyg

Har du testet tætheden af din nye bygning? Uanset om du har opført privatbolig eller erhvervslokaler, skal din nye bygning overholde Bygningsreglementets krav om tæthed. Det giver trykprøvning dig svar på, og vi har udstyret til at hjælpe dig.

Læs mereBestil trykprøvning

Trykprøvning ved nyopførte bygninger

Bestil trykprøvning til erhverv

Hvis du har et nyopført erhvervsbyggeri, skal der laves en trykprøve. Selve trykprøvningen finder sted fysisk, hvor vi tester undertryk og overtryk gennem vores tekniske udstyr. Kontakt os gerne for at høre nærmere.

Få en trykprøvning til privatbolig og huse – fra 3750 kr. inkl. moms

For at se om din nyopførte bolig holder den lovpligtige tæthed, skal du have lavet en trykprøvning. Vi gør det nemt og smertefrit for dig, og vi er ude af dit hus igen indenfor ganske kort tid.

Bestil trykprøvning

Bliv ringet op omkring trykprøvning

Forstå vigtigheden af en trykprøvning

Hvad er en trykprøvning?

En trykprøvning fungerer ved at montere en speciel blæser i én af boligens yderdøre, så der skabes hhv. overtryk og undertryk i bygningen. Alle døråbninger og vinduer ud til skal lukkes, så der kan skabes et tryk på 50 Pa i bygningen.

Hvad skal jeg bruge en trykprøvning til?

Du skal betragte din trykprøvning som dit bevis på, at din nyopførte bygning overholder Bygningsreglementets krav angående tæthed. Derudover skal trykprøvningen bruges til den senere lovpligtige energimærkning, som skal også skal laves ved nybyg.

Hvad er kravene for tæthed på en nyopført bygning?

Tæthedskravene fra Bygningsreglementet er i og for sig enkelte. Utætheder igennem klimaskærm må ikke overstige 1,0 I/s/m2, og hvis der er tale om lavenergibyggeri, må det ikke overstige 0,7 I/s/m2.

Hvem kan lave trykprøvning for mig?

Trykprøvningen kræver en speciel blæser, der består en dør og en trykfordeler. Derudover skal den nødvendige viden og erfaring indenfor energirådgivning anvendes. Hos KNN Energirådgivning har vi selvfølgelig både udstyr og viden til at udføre trykprøvning på din bygning.

Lad os tage en snak

Mere information om trykprøvning til erhverv og private

Hvorfor trykprøvning?

Du skal bruge en trykprøvning, da Bygningsreglementet stiller krav om tæthed. Det skyldes, at vi i Danmark arbejder på at sænke vores energiforbrug som et led i at få en grønne fremtid. Dernæst er det godt for indeklimaet, komforten og husets tilstand, at bygningen har den rette tæthed.

Hvornår skal jeg bruge en trykprøvning?

Ved 10% af alle nyopførte huse eller bygninger skal der udføres trykprøvninger. Det er op til hver enkelte kommune at angive, om din bygning, bolig eller erhvervslokale skal trykprøves. Det vil fremgå af byggetilladelsen, hvis det er tilfældet.

Hvordan kommer jeg i gang?

Det er både ganske let og ufarligt at komme i gang med en trykprøvning. Bestil en uforpligtende samtale med en energirådgiver, konstruktør eller lignende sagkyndig, der udfører trykprøvninger. Hos KNN Energirådgivning tager vi gerne en uforpligtende samtale angående tætheden af din bolig eller dit erhvervslokale.

Bestil trykprøvning

Vores svartid er utrolig kort. Derfor kan du trygt forvente et hurtigt svar, når du henvender dig. Vi glæder os til at hjælpe dig med alt indenfor energi.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Kontakt os på
+45 72 10 80 06
+45 72 10 80 06